Wokkipannujen maa

tiistaina, helmikuuta 20, 2007

past 2 months

Sori, sori, soriii...!. Mutta matkat vei mennessään ja siinähän se viimeset kaks kuukautta melkein meni. Mutta rakkaan siskon uusin blogi "Where in the world" sai vähän potkua tähän projektiin joten päivitetään nyt viimeset kaks kuukautta. Ja nyt kun oon takas Macaussa ja kaikki kaverit on jo kauan sitten häipyny niin eihän täällä muutakaan tekemistä oo seuraavaks kahdeks viikoks ennenku lähden siskon luo. Mut sovitaan että en nyt sentään ihan yhessä illassa korjottele kaikkea, aloitetaan siitä mihin jäätiin ja lisää myöhemmin:

Joulu
Hmm... Viimeks oli itsenäisyyspäivä joten pitäisköhän jatkaa joulusta ja uudesta vuodesta. Vähän ennen joulua saatiin yks ylimääränen kaveri tänne, Kenin veli Ryan tuli kolmeks viikoks mikä oli oikein mukawaa! Ja muutenkin jotenki kaikki pääty siihen tulokseen et kun muut vaihtarit lähti matkalle niin me jäätiinki kaikki tänne jouluks ja pidettiin viiden hengen kesken ihan kunnon perhejoulu. Ja mun kun piti alun perin huonolla säkällä jäädä yksin jouluks Macauun. Onneks ei tarvinnu. Olihan se vähän outoo olla ekaa joulua pois kotoa mut se meni itseasias tosi mukavasti.

Ryan, Minä ja Ken


Meiän oma pikku kämppisperhe oli hankkinu joulukuusen ja ison läjän laittomia koristeita (älkää kysykö...), joulukuusen, kasan lahjoja, joululauluja playlistiin, ja lopulta me todettiin et ku meil on jo kaikki muu niin tehään sit piru vie saman tien kaikki ruuatkin ite. Kerättiin reseptit sukulaisilta ja lopulta pöydässä oli; kinkku, kokonainen kalkkuna, rosolli ja kastike, kaks erilaista salaattia, savulohta, patonkia cheddarjuuston kera, pari pulloa aivan erinomaista viiniä, punaviinikastike lihalle, ja itse tehtyä perunamuusia. Aivan uskomattoman hyvä jouluateria! Kaikki kehu et ruuat oli parhaita ikinä. Mietittiin et se johtu varmaan siitä et kumminkin ollaan oltu joka joulu kotona ja ainahan ne ruuat on samat. Nytki ruuat oli samat mut vähän eri aineksilla, eri resepteillä ja eri kodeista kotoisin joten saatiin ehkä just sen verran vaihtelua et siitä tuli ikimuistonen jouluillallinen.




Hyviä kuvia siitä kokkailusta... Meillä meniki siihen lähes 5 tuntia kun valmisteltiin kaikki. Onneks löydettiin paikka mistä saatiin kalkkuna ja kinkku valmiiks paistettuna. Mutta olipa sen arvoista. Ruuan jälkeen kaikki makas mielettömässä ähkyssä jossain sohvalla yms sulattelemassa ateriaa puol tuntia, paisti Mikko jonka jouluvastuuna oli tehdä glögi. Sillä oli sen äidin resepti koska ne on muutenki joka joulu USA:ssa tehny glögin ihan nollasta, joten Mikko kävi sen mukaan ostamassa kaikki raaka-ainekset ja se keitteli sitä soppaa jonku puolisen tuntia. Pakko myöntää, mutta seki oli paras glögi ikinä. Kaikki maistuu paremmalta kun tekee ite. =) Plus siinä oli ehkä noin puolet vodkaa koska kymmeneen kuppiin uppos yks litran pullo... ;P

Sit availtiin lahjat, Ken toimi joulutonttuna koska se oli nuorin (ainaki minuutin nuorempi kun Ryan). Ja sit loppuillaks meille tulikin muutama muu Suomalainen vaihtari ja pari muutakin kaveria istumaan iltaa ja juomaan viiniä. Siinähän se joulu meni mukavasti eikä ehtiny edes tulla ikävä kotia kun kuitenkin tuli soiteltua ja hyvät joulut toivoteltua.

Uusi vuosi.
Stellahan tuli tänne Macauun 29. päivä ja mentiin sitten Hong Kongiin vaihtamaan vuosi. Suurin osa vaihtereistakin oli päätyny sinne mutta alkuun oltiin liikkeellä pienemmällä porukalla ihan vaan muutaman suomalaisen kesken. Päivällä käytiin vähän shoppailemassa kaupungilla, sit suihkut hotellilla ja perus aloittelut ja kun tultiin kasin aikaan uudestaan ulos niin kaupunki oli siinä parin tunnin aikana menny aivan sekaisin. Suurin osa jopa pääkaduista ja kaikki pienemmät oli suljettu autoilta ja tuntu aivan oikeasti että siellä oli satoja tuhansia ihmisiä kävelemässä ja juhlimassa. Käytiin ihan ensin syömässä loistava illallinen yhdessä Intialaisessa ravintolassa ihan vaan sen takia että sen nimi oli Gaylord. Ja älkää ihmetelkö, ruoka ja koko paikka oli todella loistava ja tasokas. =)


Sit lähettiin yhentoista aikaan suunnistaan kohti Times Squarea jossa myös Hong Kongissa on New Yorkin tapaan perinteinen uuden vuoden lähtölaskenta. Noh, yrityksekshän se vähän jäi. Siellä oli niiiin paljon väkeä kun tultiin metrosta ulos että kun lopulta oltiin puol tuntia palloiltu etsimässä mistä pääsis läpi väkijoukosta niin huomattiin että jumissa ollaan väen keskellä. Siellä oli helposti varmaan miljoona ihmistä kaupungilla liikkeellä. Sit meni ehkä minuutti ja alko kuulua se laskenta parin korttelin päästä ja konfetti lenti taivaalle. Eli niinku kuvasta näkyy vuosi vaihtu fiiliksissä jonku Seven Elevenin edustalla. =) Vaihtoehto uusvuos, mut ei ollenkaan hullumpi. Mieluummin näin kun kotisuomessa perinteisessä loskassa.

Puolisen tuntia odoteltiin raketteja hyvällä näköalapaikalla mut niitä ei sit ikinä tullukaan. (Nyt on just kiinalainen uus vuos menossa täällä ja ne ampuu raketteja senkin edestä.) Päätettiin sit lähteä siitä kohti Lang Kwai Fongia mis on kaikki baarit ja yömeno. Se paikka oli aivan jumissa niinku voi kuvitella mut kyl sinne sekaan mahtu ja jollain ihmeen kaupalla törmättiin kymmeneen muuhun vaihtariin siellä väen keskellä. Siinä kun sitten halailtiin ja toivoteltiin hyvää uutta vuotta ja juteltiin että miten keneki joulu oli mennyt niin paikalle pamahti jatkuvasti lisää vaihtariporukoita jotka oli tullu aivan eri suunnista, kuka oli Thaimaasta tullu eilen, toiset Kambotseasta tänään ja kolmannet Kiinan matkalta, mut jotenki kummasti kaikki osu samaan aikaan puolen tunnin sisään samaan paikkaan ja sit meitä oli lopulta varmaan noin 40 siellä juhlimassa. Ja siinähän se yö sitten menikin. Mahtava uusi vuosi, lisää näitä kiitos!

Mut okei, ens kerralla jatketaan ja lisää juttua et miten mä pääsin Guinnesin ennätysten kirjaan. (Loput joulukuvat ja uuden vuoden kuvat taas osoitteessa tuomas.multiply.com)